Updates

Serviceonderbreking dinsdag 2/04 0u30 – 6u


< Terug naar home

Belangrijk: Serviceonderbreking dinsdagochtend 2-04-2019 tussen 0u30 en 6u

Dinsdag 2 april zeer vroeg in de ochtend installeren we tijdens het maandelijks onderhoud op de cloud waarop uw website draait een nieuwe versie van Plesk, voor een nog betere performantie en stabiliteit. Dit geldt echter niet voor klanten die een eigen cloud server afnemen: met hen wordt hierover een specifieke timing afgesproken.

 

Tijdens de migratie verwachten we een onderbreking van alle diensten gedurende 1 à 3u voor al onze gedeelde cloud servers en de diensten die daarop draaien. De duur hangt sterk af van de hoeveelheid gegevens die op de server staan. Bij een reeks testen is gebleken dat de migratie vlot verloopt, en dat u er buiten de geplande onderbrekingen weinig van zal merken. De details vind je onderaan.

 

Hoewel de onderbreking normaal slechts 1 à 3u zal duren, raden we aan om op 2/04 van 0u30 tot 6u geen wijzigingen aan te brengen aan websites en geen uitgaande mail te sturen. Inkomende mail wordt gebufferd, en gaat dus niet verloren.

 

  • De servers krijgen hun upgrade tussen 0u30 en 6u: het is tijdens deze periode dat ze een tijdje volledig buiten dienst zijn.
  • De Plesk versie die we momenteel gebruiken is Onyx 17.5.3.  De nieuwe versie is Plesk Onyx 17.8.11.
  • Wie zelf een WordPress website beheert, zal merken dat de WordPress Toolkit een belangrijke makeover gekregen heeft, waardoor het beheer van uw WordPress installatie(s) nog overzichtelijker wordt. Wie zelf geen WordPress site beheert, zal echter weinig van de Plesk upgrade merken, omdat de meeste verbeteringen ‘onder de motorkap’ zitten.
  • Adit test alles uit na de migratie, en er zijn al diverse tests gebeurd, zodat de risico’s minimaal zijn, en alle diensten opnieuw correct zullen werken na de migratie.
  • Deze upgrade is een extra intensieve uitvoering van de maandelijkse maintenance, waarbij normaal slechts kleine updates vinden binnen dezelfde versie Plesk.
  • De volgende maandelijkse onderhoudsbeurten op de eerste dinsdagochtend van de maand, zullen weer het normale ‘kleine’ onderhoud omvatten, waarbij de diensten continu beschikbaar blijven, of hoogstens even moeten herstart worden (= 5 minuten downtime).

Update 2/04/2019:  De upgrade werd om 3u30 met succes afgerond. De serviceonderbreking heeft in totaal ongeveer een uur geduurd.

Contacteer ons