Updates

Serviceonderbreking ZO 23/12 0u30-8u


< Terug naar home

Belangrijk: +- 3u serviceonderbrekingen zondagochtend
23-12-2018 tussen 0u30 en 8u

Zondag 23/12 zeer vroeg in de ochtend gaat onze cloud-leverancier omschakelen naar een nieuwe cloud-versie, voor een nog betere performantie en stabiliteit.
Tijdens de migratie verwacht men een onderbreking van alle diensten gedurende gemiddeld 3u voor al onze servers en de diensten die daarop draaien. De duur hangt sterk af van de hoeveelheid gegevens die op de server staan. Bij een reeks testen is gebleken dat de migratie vlot verloopt, en dat u er buiten de geplande onderbrekingen weinig van zal merken. De details vind je hieronder

Gedurende de volledige tijdsduur 23/12 van 0u30 tot 8u raden we aan om geen wijzigingen aan te brengen aan websites, en geen uitgaande mail te sturen, om elk risico te vermijden. Inkomende mail wordt gebufferd, en gaat dus niet verloren.

Concreet :
  1. De servers worden gemigreerd tussen 0u30 en 6u: het is tijdens deze periode dat ze een tijdje volledig buiten dienst zijn, terwijl de gegevens overgezet worden naar de nieuwe cloud.
  2. Adit test alles uit na de migratie. Daarbij krijgt elke server nog 2x een reboot, die een onderbreking tot 5 minuten kan veroorzaken.  Deze tests zijn zeker vòòr 8u afgewerkt.
  3. Er worden geen IP-nummers gewijzigd en aan de servers zelf wijzigt ook niets, zodat de risico’s minimaal zijn, en alle diensten opnieuw op identieke manier zullen werken na de migratie.
  4. Enkel indien er dringende security-patches dienen toegepast te worden, voeren we die uit (zie ook punt 6).
  5. Alle services op de bestaande server worden down gebracht net voor de migratie, zodat ze niet meer bereikbaar zijn voor gebruikers of bezoekers. Inkomende mail wordt tijdelijk opgeslagen in de externe spamfilters.
  6. De maandelijkse maintenance op de eerste dinsdagochtend van de maand januari (1/01 dus), waarbij vaak ook een reboot nodig is, wordt niet uitgevoerd, om niet opnieuw een mogelijke onderbreking van 5 minuten te hebben. De eerste maandelijkse maintenance van 2019 zal dus plaatsvinden op 5 februari tussen 0 en 6u.
Contacteer ons