Hoe installeer of verleng ik een gratis SSL-certificaat

• 1

Aanmelden op de Plesk server.

• 2

Het icoon “SSL/TLS Certificaten” aanklikken.

• 3

Je krijgt dan een voorstel om een gratis Let’s Encrypt beveiligingscertificaat aan te vragen.
    Ter info:  bij een verlenging krijg je dit scherm niet te zien, en kom je automatische op de stap hieronder.

–> Klik op de blauwe knop: “Get it free” / “Gratis bestellen”.

• 4

Je krijgt dan een pop-up op je scherm.

–> Vul daar je e-mail adres in in het bovenste vakje (niet dat van Adit),
    en vink alle mogelijkheden aan om het certificaat te installeren.
    Ter info:  bij een verlenging zijn alle velden al automatisch ingevuld.

Klik dan op de knop “Get it Free” / Gratis bestellen”.

• 5

Je ontvangt dan instructies op het scherm, waarbij 2 elementen essentieel zijn:
    – Domain name:  _acme-challenge.uwdomeinnaam.be  (achter de eerst punt volgt uw domeinnaam)
    – Record:  hier verschijnt een lange unieke code.

Hou dit scherm beschikbaar, en voer de volgende stap uit.

• 6

– Ga naar het Adit panel.
    – Kies in het linkermenu: ->Domeinnamen ->Mijn domeinnamen
    – Selecteer de betreffende domeinnaam door erop te klikken
    – Klik helemaal onderaan op de grijze knop “DNS-zone”.
    – Voeg een “TXT” record toe met de 2 gegevens uit stap 5 hierboven, volgens de afbeelding hiernaast.
    (Klik op de afbeelding op te vergroten)

• 7

Wacht 10 à 15 minuten na het toevoegen van de TXT-record in de DNS-zone (zie hierboven), en ga terug naar Plesk.
    Klik daar in het scherm van stap 5 op de knop “Reload” / “Herladen”.

Het record in de DNS-zone wordt dan gecheckt, en indien OK, dan wordt het beveiligingscertificaat aangemaakt en geactiveerd voor uw domein en alle aangeduide subdomeinen en functies.

Zodra dit klaar is, krijg je het scherm zoals beschreven in de volgende stap.

• 8

Tenslotte:  check of alle knoppen “aan” staan, zoals aangeduid is op de afbeelding hiernaast.

Vanaf dan zijn de verbindingen met je website beveiligd.

Opgelet: dit betekent niet dat je website zelf veilig is:  ook daarvoor dien je te zorgen.
    Indien je WordPress gebruikt, vind je hier meer informatie over hoe uw website veilig te houden.