Hoe stap ik over van Web Presence Builder naar Site.pro suite builder?

Terug naar alle artikels

Antwoord

Daar de technologie achter de Web Presence Builder verouderd is, en minder geschikt is voor websites op tablets en smartphones (‘responsive design’), wordt de support erop stopgezet door de producent. Daarom biedt Adit de Web Presence Builder nog uitsluitend aan aan klanten die deze al gebruiken, en dit slechts tot eind 2017.

Sinds juni 2016 bieden wij echter de Site.pro site builder aan als gratis alternatief.  Deze sitebuilder genereert sites die zich wel automatisch aanpassen aan kleinere schermen, zoals van tablets en smartphones, en is even gebruiksvriendelijk als de Web Presence Builder.

Het is wel niet mogelijk om websites automatisch om te zetten van de ene sitebuilder naar de andere.  Websites die in 2017 nog op de Web Presence Builder draaien zullen meer dan 4 jaar oud zijn, en mede daarom minder goed scoren op Google. Tijd voor een update dus, zodat je website weer mee is met de tijd, en goed scoort.

Hieronder vind je tips om een nieuwe Site.pro website te maken, terwijl je Web Presence Builder website nog online blijft, en kan bijgewerkt worden wanneer gewenst (tot eind 2017).

Lees meer

Ga als volgt te werk

• 1

Gebruik de Site.pro sitebuilder volgens deze instructies.

• 2

Wanneer je de nieuwe Site.pro website live wilt testen:

1. Publiceer de website volgens de instructies onder bovenstaande link.
      De nieuwe website zal de bestaande site niet overschrijven.
    2. Om de site te testen, vul dan in je browser je de domeinnaam in, gevolgd door /index.php
      Bvb:  mijnwebsite.be/index.php
  • 3

Wanneer je de oude site niet meer wenst te gebruiken, ga dan naar Plesk, en haal via de optie bestandsbeheer onder de folder “httpdocs” het bestand “index.html” weg.  Opgelet:  verwijder het bestand “index.php” niet!