Hoe werkt de Site.pro sitebuilder?

• 1

Ga naar Plesk.

• 2

Start de Site.pro sitebuilder op.

• 3

Indien het de eerst keer is dat je de Site.pro sitebuilder gebruikt voor dit domein, kies dan een sjabloon:

• Ofwel selecteer je een onderwerp uit de lijst dat overeenkomt met dat van je site, en kies je één van de sjablonen onder dat onderwerp. Je kan dit sjabloon dan naar wens aanpassen en bewerken.
    • Ofwel selecteer je een sjabloon dat het meest overeenkomt met de structuur die je aan je website wenst te geven, zonder rekening te houden met het onderwerp van het sjabloon.

Wij adviseren deze laatste manier van werken, daar teksten, foto’s, menu’s makkelijk te wijzigen zijn. Maar een goede structuur maken die goed functioneert voor alle schermformaten is vrij complex, maar zeer belangrijk als je goed wilt scoren met je site op Google.

• 4

Wanneer je een sjabloon ziet dat je interesseert, positioneer je cursor er dan op, en dan zie je de keuze:

• Voorbeeld:  er wordt een voorbeeldsite geladen met dat sjabloon, zodat je de verschillende menu-opties en pagina’s kan checken.
    • Kies:  het geselecteerde sjabloon wordt geladen in de Site.pro sitebuilder, waar je het dan kan aanpassen en aanvullen naar wens.
  • 5

Test het geselecteerde sjabloon op “responsive design” in de 4 verschillende formaten: breed scherm, standaard scherm, tablet, en smartphone.

• Indien niet OK, selecteer dan een ander sjabloon via de optie “Nieuw/Herstel”.
    • Indien OK, bewerk dan het sjabloon naar eigen wens, maar let goed op dat je het responsive design respecteert, zodat de site zich automatisch herschikt voor de verschillende schermformaten.  Het is nl vrij complex om dit zelf te herstellen wanneer je het scherm volledig herschikt.

Kleuren, achtergrond, lettertypes, menu-opties, enz. kan je vrij aanpassen via het ‘instellingen’ tandwiel net voor de Nederlandse vlag.

Vergeet ook niet om voor elke pagina via dezelfde knop de “SEO” gegevens in te vullen, want die zijn belangrijk voor de vindbaarheid in Google en andere zoekmachines.

• 6

Volg de instructies en online handleiding van de Site.pro sitebuilder.

En check de site.pro sitebuilder instructiefilm.

• 7

Belangrijk:

1. Gebruik de “Ongedaan” of “Herstel” opties om gemaakte fouten recht te zetten (of in Windows: Ctrl-Z).
    2. Telkens je één of enkele geslaagde stappen gedaan hebt en je bent tevreden van het resultaat:  sla dan deze versie van je site op via ->Opslaan ->Concept opslaan.
    3. Maak regelmatig een backup, en sla die op via de optie ->Opslaan  ->Backup/Herstellen -> Download Backup (onder de tab “Backup”).
    4. Om een backup vanop je PC terug te plaatsen:  kies via dezelfde weg onder de tab “Herstel” de optie “Bladeren” om een backup op je PC te selecteren, en “Herstel” om die backup terug te laden.
    5. Indien je volledig terug wil gaan naar de situatie waarop je de laatste versie van de site hebt bewaard, kan je evt de sitebuilder afsluiten zonder bewaren, en hem daarna terug opstarten.
  • 8

Zodra je tevreden bent van de gecreëerde site, publiceer hem dan via ->Opslaan  ->Opslaan.

Vergeet ook niet om een backup te bewaren via  ->Opslaan  ->Backup/Herstellen -> Download Backup.

• 9

Tip voor het gebruik van de optie “Maps”:

Wanneer je een Google Maps kaartfragment gebruikt op je site, vergeet dan niet om volgende stappen uit te voeren:

• Positioneer je cursor boven de kaart in de sitebuilder, en klik op het potlood rechtsboven.
    • Klik op “Eigenschappen”, en voor daar de “API code” in.  (Zie volgend punt).
    • De instructies om deze op te vragen bij Google vind je door op het blauwe vraagteken te klikken achter “API Code”, en dan op de link te klikken.

Google vereist het gebruik van deze API-code, en blokkeert anders de map voor bezoekers van je website.