E-mail

Hoe stel ik mijn E-mail client in? Adit mailservers?

Antwoord

Er zijn diverse systemen op de markt om je e-mails te behandelen, al dan niet aangevuld met beheer van contactpersonen, agenda’s, en andere communicatiemogelijkheden en productiviteitstools. Adit beveelt volgende mogelijkheden aan, waarmee je één of meer mailboxen aan je domeinnaam kunt koppelen:

• G Suite (2 weken gratis, daarna 4€/maand/gebruiker): voor kleine en grote bedrijven en organisaties.
    Klik op deze link en krijg 20% korting bij gebruik van promocode HDC3WXLTJTTCETU.
  • Zoho Mail (gratis tot 25 mailboxen) voor particulieren, kleine clubs, starters, en zelfstandigen.

Wie hosting bij Adit afneemt, kan er ook voor kiezen om mails te versturen en te ontvangen via een mailbox bij Adit.  Je kiest dan zelf het programma waarin je je berichten leest, verstuurt en beheert, zoals Mozilla Thunderbird (gratis), of Microsoft Outlook.  Opgelet:  buiten je mailberichten bewaart Adit geen gegevens. Dus voor het veiligstellen van contactpersonen, agenda’s e.d. ben je zelf verantwoordelijk. Ook het installeren, instellen en onderhouden van je mailprogramma valt onder je eigen verantwoordelijkheid.

Maar Adit biedt met Roundcube een online programma om je mails te lezen en te versturen op eenvoudige manier. Je kan hierop inloggen met het mailadres van je Adit mailbox en het bijhorende paswoord via de link “webmail.mijndomeinnaam.ext”  (bvb:  webmail.demodomein.be).  Op die manier hoef je zelf geen extra mailsoftware te installeren en te onderhouden.

Om met een ander programma dan Roundcube mail te versturen of te lezen via een Adit mailbox, ga je als volgt te werk:

Lees meer

Ga als volgt te werk

• 1

Ga in je e-mail programma (Outlook, Mozilla Thunderbird, enz) naar de instellingen. Meer info hierover vind je o.a. hier:

• 2

Instellingen inkomende mail:

• Server:  mail.uwdomeinnaam.extensie  (vb:  mail.aditdemo.be)
    • Indien je je mail wilt kunnen lezen en versturen via meerdere apparaten (aanbevolen):
      • Kies “IMAP”, met volgende instellingen: – Poort:  143 – Versleutelde verbinding:  TLS  (of TLS/SSL, of SSL)
    • Indien je slechts met 1 apparaat of met een minder recent systeem werkt:
      • Kies “POP3”, met volgende instellingen: – Poort:  110 – Versleutelde verbinding:  geen
    • Indien er een optie aanwezig is ‘Altijd beveiligd wachtwoord gebruiken’:  aanvinken.
  • 3

Instellingen uitgaande mail:

• Server:  smtp.uwdomeinnaam.extensie  (vb:  smtp.adit.be)
      • Poort:    587
      • Versleutelde verbinding:  TLS  (of TLS/SSL, of SSL)
    • Verificatie:  aanvinken dat verificatie vereist is met dezelfde instellingen als voor inkomende e-mail. Indien dit niet zou werken (bvb met sommige versies van Outlook op (i)Mac): Kies dan dat de verificatie moet gebeuren met gebruikersnaam en wachtwoord, en vul beide in. Indien het dan nog niet zou werken in uitzonderlijke gevallen, en er is een vakje “Niet gekwalificeerd domein”, vul hier dan je domeinnaam in, ook al is die 100% gekwalificeerd.  (Vb:  adit.be).
    • Beveiliging (voor de systemen waar dit gevraagd wordt, zoals Outlook op Mac):
      • Digitaal ondertekenen:
        • Certificaat:  geen
        • Uitgaande berichten:  niet ondertekenen (= uitvinken)
      • Versleuteling:
        • Certificaat:  geen
        • Uitgaande berichten:  niet versleutelen (= uitvinken)